Fast & Furious 7

30/03 2015 16:23 // Vardag // 0 kommentarer
 
På onsdag har Fast & Furious 7 premiär på bio. Jag och älskling har sett alla andra tillsammans så vi tänkte se 7an på bio. Ett + med dessa filmer är att Paul Walker är med, alltså han är ju dödligt snygg?!

The Longest Ride

30/03 2015 09:51 // Vardag // 0 kommentarer
Den 4 september 2015 har The Longest Ride premiär här i Sverige, och som jag längtar! Alltså OMG!! Tror denna film kommer va enormt bra, jag kommer lätt boka biljetter så fort den kommer ut!


12 dagars uppehåll

29/03 2015 20:05 // Vardag // 0 kommentarer
Hejsan! Har nu haft ett litet uppehåll från bloggen i 8 dagar vilket var behövligt. Haft så mycket i skolan att göra det senaste och har helt enkelt inte orkat blogga heller, men nu är jag tillbaks!
 
Under dagen har jag suttit och knåpat ihop en ny design som jag blev väldigt nöjd med! Dock lite småfix här och där som behöver fixas till.
 
Nedanför ser ni btw lite bilder från min vardag under tiden jag vart borta.
 

Gör din egna GIF-bild

17/03 2015 09:37 // Vardag // 0 kommentarer
 
I det här inlägget tänkte jag visa er hur man kan göra sin egna GIF-bild i Photoshop, det är nämligen inte så svårt som det kanske verkar!
 
Börja med att lägga in en video i ps genom att klicka på File > Import > Video Frames to Layers.
 
När du har gjort det kommer denna ruta upp. Välj sedan de inställningar jag valde och efter det ska du dra de två svarta pilarna för att välja ut vilken bit av videoklippet du vill använda. OBS! Tänk på att inte ha speciellt längre avstånd än jag hade för annars kommer videon bli för stor för att kunna laddas upp på bloggen.
 
Nu ska du klicka upp Window > Workspace > Motion.
 
Och då ska det sedan se ut såhär. Du kan titta på hur klippet ser ut genom att trycka på play & paus.
 
Om du sedan vill så kan du ändra färger mm. genom att klicka på Layer > New Adjustment Layer > Brightness/Contrast.
 
Det är dock viktigt att tänka på att alltid lägga justeringslagren överst i menyn till höger, annars kommer de inte att synas på GIFen.
 
Testa därefter att gå in på File > Save for Web.
 
Detta görs för att kolla storleken på GIFen eftersom den inte får vara större än 8M, annars blir den för stor för att laddas upp på bloggen.
 
Efteråt bör du ändra storleken. Jag brukar ladda upp mina bilder i 700 px så ändra till den storlek du brukar använda dig av på bloggen.
 
Om din GIF var större än 8 M så måste du minska på den. Det gör du genom att ta bort bilder (så som de som jag markerat) OBS! Glöm inte att även ta bort de bilder du tagit bort på timelinen även i menyn till höger då de inte försvinner av sig själv.
 
Du får testa dig fram och gå in och kolla på File > Save for Web, för att kolla när storleken är under 8 M.
 
Klicka sedan på play för att se hur den ser ut just nu. Om du tycker att videon spelas för fort eller för långsamt kan du enkelt markera alla bilder och sedan ändra sekundrarna.
 
Och därefter är det dags att spara! Klicka på File > Save for Web.
 
Om storleken då är under 8 M och du känner dig nöjd med GIFen så är den klar. Glöm bara inte att ändra formatet till GIF som jag markerat på bilden. Sedan är det bara att klicka på "Save" och ladda upp den på bloggen som en vanlig bild!

Natt på museet 3

16/03 2015 09:38 // Vardag // 0 kommentarer
 
I lördags kväll tittade jag på Natt på museet 3. När man var mindre såg man alltid på 1an och 2an. Tyckte filmen var lika bra som de andra två men kände liksom inget "wow" under filmens gång. Annars är det en mysig familjefilm och om ni inte redan sett de första så borde ni göra det.

P!nk Sh!rt

15/03 2015 18:58 // Vardag // 1 kommentarer
 
Kram Frida

Yesterday's outfit

15/03 2015 10:55 // Vardag // 0 kommentarer
 
Halloj! Igår fotade älskling lite outfitbilder på mig som kommer ut lite senare på bloggen. Haha btw träffade vi Josef och Emil som var påväg till Bohus-Malmön så blev lite snack med dem innan plåtningen.
 
Puss & kram!

Mellofinal

14/03 2015 21:21 // Vardag // 0 kommentarer
Haha nån mer än jag som endast sett på Mello en gång i år? Såg förra veckans program lite grann så vet ändå vilka som är i final. Tänkte även kika lite om en stund för att se vem som går vidare till eurovision. Här är i alla fall de 3 som jag håller på, hoppas någon av dem vinner!
 
 
 

Unbroken

14/03 2015 20:55 // Vardag // 0 kommentarer
Igår såg jag och älskling på Unbroken, en verklighetsbaserad film som handlar om Louis som tillsammans med sina kamrater störtar ner i havet där de blir ödesatta i 47 dagar innan räddningen kommer. Men räddningen kommer från Japan och kort därefter blir de satta i fångsläger under andra världskriget där de får leva under hemska förhållanden.
 
Tyckte filmen var rätt bra men lite småseg här och där. Annars var den bra och tycker filmen verkligen visar ett budskap om hur stark man kan vara bara man verkligen vill och kämpar vilket Louis gör.


A lonely star

11/03 2015 09:22 // Vardag // 0 kommentarer
 
Sitter just nu på dagens första lektion där vi håller på att göra tuturioals. Minns ni videon jag laddade upp på hur man målar med vattenfärg-penslar i photoshop? Det var faktiskt min första tuturioal jag någonsin gjort! Och nu håller jag på med min andra, som ni ser på GIF-videon ovan. Lovar såklart att lägga upp en tuturioal här på bloggen för er när jag är klar med den.
Kramkram

New shoes

10/03 2015 10:30 // Vardag // 0 kommentarer
 
Tänkte bara visa er dessa godingar som fick följa med mig hem från torp igår. Har velat köpa dessa sen några veckor tillbaks men har inte vart på torp men nu är de som sagt mina! Älskar dem, så snygga, classic och stilrena. Love it!

Spring shoes

08/03 2015 16:26 // Vardag // 0 kommentarer
Spring Shoes

Lost Boy - Ruth B

06/03 2015 21:53 // Vardag // 0 kommentarer

Kvällstur & nu plugg

06/03 2015 20:09 // Vardag // 1 kommentarer
Hejsan! Sitter i sängen just nu med datorn i knät. Kom nyligen hem från en kvällstur med Makete, haha var kul för träffade älskling och Johan som var ute och körde så fick stanna och snacka lite med dem. Resten av kvällen väntas plugg, har en samhällsgrej som ska vara inlämad ikväll t.ex. Lite senare blir det även räkor, ska bli gott. Ni får ha en fortsatt bra kväll, hejhej!

Träning, äta rätt & motivation

05/03 2015 17:55 // Vardag // 0 kommentarer
 
Åh vad träningssugen jag är! Har känt av detta framförallt nu när solen tittat fram de senaste två dagarna. Haha men usch fy skäms säger jag bara till mig själv, har inte tränat nått alls på hela februari vad jag minns, vad hände egentligen? I början av januari tränade jag ändå regelbundet och åt relativt nyttigt. Men nu har jag lagt av helt känns det som, tränar inget alls och äter inte lika nyttigt, äter minst en chokladbit per dag också... haha nej usch nu måste jag ta tag i detta verkligen! Hatar att känna mig anfådd och klen efter att knappt ha gjort något ansträngande alls. Mitt nyårslöfte var ju att hålla träningen på topp, det sprack ju direkt.
 
Imorgon börjar jag seriöst på allvar! FÅR och SKA inte misslyckas denna gång, vill sätta ribban högt och älskar känslan av att vara stark, lycklig och uthållig. Den känslan alltså?! Från och med imorgon väntar träning minst 3 gånger i veckan, äta nyttigt vilket jag älskar, och bara äta sötsaker/onyttiga saker på lördagar eller en gång i veckan i liten mängd såklart. Beach 2015, here I come! Oh yes. Vem är med mig?


Namn - Ålder - Stad
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.